HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

sportmix

Jegyzetek a sportvilág aktuális és kevésbé aktuális, valamint kisebb és nagyobb érdeklődésre számot tartó történéseihez. Hallottál valamilyen kevéssé ismert sportágról? Bemutatnád, mert tetszik? Írd meg nekünk! Észrevételek, javaslatok: greggrant@freemail.hu

Friss topikok

  • Géza bácsi: football dózis: www.focikorulvesz.hu (2007.08.29. 17:39) Pénteki Forma-1 dózis
  • keménykalap és: Az F1 történetében, Hamilton előtt, nem volt pilóta aki ne magának taposta volna ki az utat. Ezen ... (2007.08.11. 09:49) Hamilton, az adatlopó
  • íSkizo: Azér' a magyar kommentár naon... gáz! Ilyen látványosan (hangzatosan) Rajkót nyomni, Nándira is rá... (2007.08.06. 00:18) Az előadás már gyengébb volt
  • bobbyperu: amúgy remélem alonso a verseny közben is ilyen alaposan csekkolja - úgy kb. 20 mp-ig -, hogy a jó ... (2007.08.05. 11:26) A büntetés
  • cros: Pippenről mondták,hogy Carl Lewist is simán megverte volna távolugrásban, olyan elképesztő atlétik... (2007.08.03. 16:29) Pénteki dózis

Hamilton, az adatlopó

2007.08.10. 15:39 greggrant

Népszerű kifogás Hamilton eredményei ellen, hogy viszonylag könnyű dolga van, mivel Alonso beállításait használja. Erre válaszként természetesen a Hamilton-rajongók rögtön rá is szokták vágni, hogy igen, de Alonso direkt rossz adatokat szolgáltat neki. Járjunk tehát utána ennek a városi legendának!

Először is, a legtöbb link, amit a google segítségével a hamilton+alonso+setting vagy a hamilton+alonso+setup keresőkifejezésekre, illetve ezek variációira kapunk, teljesen véletlenül különböző fórumokra, illetve cikk-hozzászólásokra mutat. Nehéz igazán pontos tényeket kibogarászni ezekből. Általában ezek tele vannak féligazságokkal, és félreértelmezésekkel. Az egyik cikk, ami jó kiindulópontul szolgálhat, az autosport.com-on található, június elején megjelent írás. Ennek az a lényege, hogy megemlítik benne: a spanyol világbajnoknak kezd nem tetszeni, hogy a kezdő, és ekkor már legerősebb vetélytársnak számító brittel meg kell, hogy osszák az autóra vonatkozó adatokat. ami természetesen azt jelenti, hogy Hamilton hozzájut Alonso alapbeállításaihoz, majd pedig, mivel más a vezetési stílusuk, a maga képére formálja azokat. A lényeg tehát az, hogy neki is, mint minden más versenyzőnek, legyen egy alapja, ne a nulláról kelljen elkezdenie az autó beállítását. Mindazonáltal, a fenti cikkben a szóhasználatból az derül ki, hogy az adatok megosztása kétoldalú: "And Alonso has rubbished suggestions that he is unhappy the team allow both drivers full access to each other's data." Magyarul, ha Hamilton talál valahol még egy-két tized másodpercet, az azt jelenti, hogy alonso is tudhat róla!
A brit sajtó egyből felkapta a témát, miután Hamilton Alonso mögött végzett Franciaországban és Nagy-Britanniában, mondván: a spanyol szándékosan visszafogja magát a szabadedzéseken, hogy Hamiltonnak ne legyenek olyan jó beállításai a későbbiekre. Valóban, Silverstone-ban Hamilton azt is nyilatkozta, hogy hibázott, amikor az Alonsóétól eltérő beállítást alkalmazott, emiatt nem tudott olyan gyors lenni a hazai nagydíján.

Tehát igen, van benne valami, hogy az idei év szuperújonca megkapja kétszeres világbajnok csapattársa beállításait, hiszen a csapaton belül megosztják egymással az adatokat. Ám még ha nem is vesszük figyelembe azt, hogy az eltérő vezetési stílus miatt eltérő finomhangolásra van szükség a két vetélytárs esetében, akkor is megválaszolatlanul marad egy-két fontos kérdés: ha Alonsonál gyorsabb Hamilton az edzésen és a versenyen, akkor Alonso miért nem lesi el Hamilton beállításait? És főleg: ha mégis egyforma beállításaik vannak, akkor ki is a jobb versenyző kettejük közül, tekintve, hogy ebben az esetben minden (autó, gumi, beállítások) megegyezik és pusztán az emberi tényező marad, amire Hamilton jelenlegi éllovas pozícióját rá lehet fogni?

1 komment · 1 trackback

Címkék: mclaren hamilton alonso forma1 formula 1

A bejegyzés trackback címe:

https://sportmix.blog.hu/api/trackback/id/tr29136938

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2017.10.31. 20:48:10

English Bull And Pug - immonlesske on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keménykalap és 2007.08.11. 09:49:02

Az F1 történetében, Hamilton előtt, nem volt pilóta aki ne magának taposta volna ki az utat. Ezen a tényen nem változtat semmit az, ha történetesen gyorsabb, mint Fernando. Teszem azt, Paffet lenne a csapattársa, köze nem lenne a VB címért folyó versenynek.
Bocsánat, most jut eszembe, volt már ilyen eset, Rubens is felhasználta Michael beállításait, de Ő nem előzhette meg Schumachert.
süti beállítások módosítása